in

5 Benda Tersembunyi di Bawah Tanah Rumah

5. Telaga di Bawah rumah

Ini adalah kisah yang dilaporkan oleh morror.co.uk bila sepasang suami isteri Colin dan Vanessar steer yang berpindah masuk ke rumah baru mereka menemui satu lengkukan di lantai berdekatan ruang tamu. Bila papan lantai dibuka mereka menemui sebuah telaga. Memandangakan mereka mempunyai 3 orang anak kecil mereka memutuskan untuk menyembunyikan telaga tersebut untuk tujuan keselamatan.

Tidak sehingga beberapa lama dia memutuskan untuk menggali telaga tersebut dan mendapati itu adalah  telaga sedaman 14 kaki. Pada salnya colin mengharapkan terdapat harta karun yang ditanam di sana tetapi ianya hanyalah sebuah telaga, bekas telaga penampatan yang berada di kawasan tersebut tidak beberapa lama dahulu.

4. Penjara

Penjara di bawah tanah rumah selalu kita lihat hanya di dalam filem filem sahaja, tetapi tidak bagi rumah tumpangan ini, dilaporkan pada bulan oktober 2017, di Austria. Beberapa kumpulan buruh kasar sedang menjalankan semakan di sebuah rumah tumpangan yang diberina nama sester, apa yang mengejutkan mereka menemui sebuah tangga tersembunyi yang menuju ke bawah tanah dan di bawah tanah tersebut mereka menemui bilik penjara.

Selepas siasatan dijalankan, mereka mendapati yang itu adalah rumah joseph fritzel, seorang lelaki yang mengurung perempuannya, Elizabeth fritzel di bawah tanah 10 tahun yang lalu. Elizabeth telah diseksa, dirogol malah mengandung oleh bapanya sendiri.

3. Kuburan di bawah rumah

Macamana kalau anda tahu yang di bawah rumah anda ada batu nisan yang disemen di lantai? Itulah yang terjadi kepada seorang pelajar di Amerika syarikat, darek kruk dan rakan rakannya apabila berpindah masuk ke sebuah rumah baru. Apabila batu nisan itu dibersihkan mereka mendapati yang itu adalah milik seorang askar yang bernama javis harden yang meninggal pada tahun 1879.

Selepas siasatan dijalankan, pada tahun 1800 dahulu kos untuk menguburkan seseorang yang meninggal adalah sangat mahal, dan untuk mengubur ahli keluarga di bilik bawah tanah rumah ataupun di kawasan rumah adalah normal.  

2. Tulang Manusia

Sstu lagi rahsia bawah tanah rumah yang ditemui ketika pengubahsuain rumah dilakukan, berlaku pada tahun 1997, bila jim jeal seorang buruh menemui 1200 tulang temulang manusia di sebuah rumah lama di London England.

Siasatan mendapati yang tulang temulang ini adalah milik 10 sehingga 15 orang, yang digunakan untuk tujuan pendidikan mayat oleh bekas penyewa rumah itu William husson pada abad ke 17 lalu. Mereka terpaksa menyembunyikan perkara tersebut kerana penyelidikan mayat diharamkan di London tambahan lagi mayat2 ini diambil dari kubur yang berdekatan suatu ketika dahulu.

1. Tapak Perkuburan

Kalau tadi kita lihat sebuah kurburan yang ditemui di bawah rumah, ini adalah kisah tentang sebuiah rumah yang dibina di atas tapak kuburan. Rumah ini berusia lebih dari 100 tahun dan dimiliki oleh seorang wanita Helen Weisensel, apabila dia cuba mengorek bahagian bawah tanah rumahnya untuk membina bilik bawah tana, mengejutkan dan menakutkan bila dia menemui bukan satu tetapi ratusan tengkorak yang tertanam di sana.

Apabila siasatan dijalankan, mereka mendapati yang rumah tersebut dibina diatas tapak perkuburan yang kini telah dijadikan kawasan perumahan.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Written by admin

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

5 Orang yang Mengaku Pernah Menjelajah Masa [Bah 2]

5 Eksperiment Melibatkan Manusia Yang Menakutkan pernah dilaksanakan