in ,

5 Teori Konspirasi New World Order

5 Teori Konspirasi New World Order

5. Kerajaan Satu Dunia

Tujuan utama new world order adalah untuk mengawal dunia dan mewujudkan kerajaan satu dunia, dengan itu mereka dapat mengawal populasi dunia, dari sudut pemikiran, sikologi, perbuatan dan juga memastikan seluruh penduduk dunia akur dengan mereka. Mereka yang terdiri daripada golongan elit dunia ini akan menubuhkan kerajaan jenis totalirian. Agenda new world order ini mula menjadi perhatian masyarakat dunia apabila Goerge bush Senior sendiri membuat ucapan yang kerajaan mereka akan melaksanakan agenda New World Order

*Ucapan George Sr di sini* – https://www.youtube.com/watch?v=a8qQ_-77Ucw [minit ke 1:10].

Selain itu juga George Sr mengatakan yang tujuan utama New world order akan dilaksnaakan adalah untuk tujuan keamaan, kebebasan dan juga pelaksanaan undang undang. Perkara ini dikecam oleh seluruh masyrakat dunia kerana mereka akan akan berlagak untuk menjadi ketua yang megawal dunia.

4. Flight MH17 – https://www.independent.co.uk/news/world/europe/malaysia-airlines-crash-joep-lange-among-up-to-100-aids-researchers-and-activists-on-board-flight-9613821.html

Ini adalah pesawat penumpang Malaysia Arlines yang terbabas dipercayai ditembak ketika melalui kawasan udara Negara Ukraine semasa di dalam perjalanan dari Amsterdam ke Kuala Lumpur pada tahun 2014 dahulu. 280 penumpang dan 15 anak kapal maut serta merta apabila pesawat tersebut terbabas. Dipercayai ketika melintasi ruang uadara Ukranine alat perhubungan kapal tersebut mengalami keroskan dan tidak dapat berkomunikasi dengan tentera ukranine darat dan ini menyebabkan salah faham diantara mereka dan tentera Ukraine melepaskan tembakan.

Apabila siasatan dilakukan, mereka mendapati yang 7 orang penumpang yang berada di dalam kapal tersebut adalah pakar mengubati penyakit HIV, ini termasuk professor perubatan David Coper. Praphan Phanuphak dan Joep Lange. Mereka dikatakan membawa ataupun mempunyai jawapan untuk menyembuhkan penyakit aids, tetapi akibat daripada konspirasi Now World Order yang mahu HIV dan AIDS tular untuk membunuh separuh dari populasi dunia, mereka merancangan konspirasi membunuh penyelidik dan professor ini supaya aids dan hiv tidak akan dapat dirawat.

Video – https://www.youtube.com/watch?v=tHzavUArAXQ

3. Perubahan Cuaca

Sebuah lagi konspirasi yang pelik, bila ramai ahli konspirasi teori menganggap yang golongan elit New World Order ini mempunyai teknologi untuk mengawal cuaca, dengan teknologi ini mereka boleh menyebabkan sesebuah kawasan khuusnya Negara mengalami musim sejuk ataupun musim panas membuatkan mereka mudah untuk mengawal ekonomi Negara tersebut. Apa yang lebih menakutkan mereka boleh menggunakan teknologi ini sebagai senjata.

Contohnya pada tahun 2013 dahulu, Russia dikejutkan dengan satu hujan meteor yang jatuh di kawasan Chelyabinsk yang mencederakan 1500 orang dan lebih 4,000 bangunan apa yang lebih mengejutkan ahli politik Russia mengatakan yang itu adalah ujikaji senjata terbaru amerika dan amerika dan satu cubaan menyerang Russia senjata dan teknologi mengawal cuaca ini dikatakaan dilakukan oleh DARPA bukan sahaja hujan meteor tetapi mereka juga dikatakan mampu mencetuskan gempa bumi. Adakah insiden ini mempunyai kaitan dengan konspirasi teori New World Order ataupun tidak, jalankan penyelidikan anda sendiri.

Video – https://www.youtube.com/watch?v=jko_TMtTTnE | https://www.youtube.com/watch?v=fBLjB5qavxY |

2. Mengawal Minda

Kalau tadi kita melihat bagaimana teori konspirasi mengatakan yang New World Order ini boleh mengawal cuaca, ini pula adalah konspirasi mengatakan yang mereka boleh dan sedang mengawal minda penduduk dunia. Antara insiden awal yang dikaitkan dengan perkara ini adalah kajian MK Ultra yang diakui sendiri oleh Amerika Syarikat. Kaedah yang lain adalah dengan menyebarkan propaganda mereka melalui berita, sejarah dan juga hiburan.

Dengan ini mereka akan mengawal budaya dan juga struktur social masyarakat, sesiapa yang terpengaruh dengan agenda dan propaganda mereka ini akan akur dengan undang undang yang mereka tetapkan. Memudahkan mereka untuk mengawal dunia.

1. Hari Kiamat

Teori konspirasi yang paling menakutkan melibatkan New World Order ini adalah objektif terakhir mereka adalah untuk menyiapkan dunia apabila bumi hampir kiamat satu hari kelak.  Dengan erti kata lain mereka sedang menunggu tuhan mereka untuk keluar, dan agenda2 ini dilaksanakan supaya mereka akan diberikan habuan bole Tuhan mereka keluar suatu hari nanti. Tuhan mereka yang Al-Quran ggelar sebagai Ad-Dajjal dan digelar sebagai Anti – Chirst di dalam Bible.

Dan jika tiba Ad-Dajjal ataupun Anti-christ keluar suatu hari nanti, New World Order akan memainkan peranan yang sangat penting.

Fakta Bonus

Dasar Pandang ke Timur

Izinkan saya selitkan fakta bonus ini dengan mengatakan yang kalau teori konspirasi New World Order ini adalah benar, adalah tidak mustahil kita sebagai rakyat Malaysia ini telah terpengaruh oleh mereka. Contohnya hiburan, struktur social, dan juga pemikiran yang terlalu mengikut budaya barat. Adakah kita juga adalah mangsa kepada New World Order?

Gemar untuk saya ingatkan tentang dasar yang diperkenalkan oleh Tun Mahathir Muhammad supaya kita dapat mengekalkan budaya dan juga struktur social kita dengan mengamalkan pemikiran Dasar Pandang ke timur. Ini pada asalnya bertujuan untuk menerapkan budaya Negara timur yang maju di dalam bidang ekonomi tetapiia juga boleh diguna pakai di dalam struktur social, bermaksud kita mengambil contoh Negara timur yang maju seperti jepun dan juga korea selatan dan tidak terpengaruh dengan agenda agenda negara barat yang dikatakan Negara yang sedang melaksanakan agenda new world order.

 

Terima kasih kerana membaca / menonton jika anda mahu lebih banyak update dari kami pastikan anda follow kami di sosial media dan muat turun applikasi, ikut pautan di bawah.

Youtube Kupi Kupi GO – http://bit.ly/KupiKGYTB

Instagram – http://bit.ly/KKG0IGM

Facebook – http://bit.ly/KupiKGFB

Twitter – http://bit.ly/KKGTWTR

 

Applikasi –

Appstore – https://apple.co/2Nq8pJX

Google Play – http://bit.ly/2y4Rrfo

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Written by admin

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Lucid Dreaming Cara Untuk Mengawal Mimpi Anda

5 Fakta SST 2.0