in

Ingatkan 6 rupanya…… – Aura Azzuan

Assalammualaikum nama aku muhammad tahun ini aku menduduki ujian paling besar dalam hidup saya SPM. Tahun ini aku berazam nak dapat 10A tapi benda yang aku mahu ceritakan ini bukan benda yang bagus.

Pada hari permulaan sekolah aku terpaksa tinggal di asrama kerana tahun ini ujian paling besar dalam hidup aku tula aku kene tinggal di asrama.Tapi yang peliknya  kenapa sikit sangat budak lelaki sedangkan perempuan ramai sangat, dalam hatiku berkata “takpelah,sikit lagi bagus” tiba-tiba wardan asrama kami datang untuk mengira berapa jumlah dorm budak lelaki, wardan kata “sila angkat tangan bila saya panggil nama “DANISH,MUHAMMAD,FIRDAUS,HARRIS,MUIZ.

Tiba-tiba aku ternampak seorang budak lelaki yang duduk diatas katil sambil merenung wardan dengan pandangan yang tajam, Aku berkata pada budak itu”asal kau tak angkat tangan” tapi dia diam sahaja, kata aku dalam hati takpelah mungkin die bisu kot.

Hari malam menjelang sudah kami semua bersiap untuk tidur selepas solat ishak, tetapi ada seorang budak yang baru sampai dari rumahnya yang bernama MUIZ. Katanya bas rosak maklum lah rumah jauh dari sekolah ni.Aku berkata “Oh ni la muiz” Tapi sorang lagi mane” kata aku salah sorang daripada aku berkata” Apa ko ni kite ade 5 jelah aku berkata “Aik petang tadi aku nampak dia kat katil tu, apa kata kite tanya wardan” tanya aku.

Semua bersetuju sampai di hadapan rumah wardan kami mengetuk pintu dan wardan membuka pintu kami bertanya wardan bilangan budak lelaki di asrama ini berapa sebenarnya? wardan berkata 5 sahaja, tetapi aku berkata” wardan bukankah ade 6 tapi kenapa 5 saya yang nampak budak lelaki petang tadi di atas katil,raut wajah wardan bertukar” sebenarnya ada seorang budak lelaki meninggal kerana dihempap katil itu saat mengambil barang yang terjatuh dibawah katil tersebut kejadian ini menyebabkan kepalanya terputus.Aku berkata dalam hatiku “Dengan siapa aku tanya tadi Orang atau……..

Semua kisah ini adalah kisah benar pada tahun 2016 yang lalu harap diterima.

Ini adalah perkongsian yang dibuat melalui www.kupikupigo.com yang akan dipaparkan di website dan juga applikasi Kupi Kupi GO. Untuk berkongsi kisah anda sila ikut pautan tesebut

What do you think?

5 points
Upvote Downvote

Written by Aura Azuan

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Hijab – Lorrna Azwa

MUSIBAH ACCIDENT DI SEBALIK TAMAN – Zuldafly