in

Sejarah Dan Penjelasan Illuminati

Gerakan Reformasi Age of enlightment

Bermula pada abad ke 17 di eropah, lebih tepat lagi 1 may 1776 di jerman, ada satu gerakan budaya yang digelar sebagai ‘The Age of enlightenment’, objektif utama gerakan ini adalah untuk melakukan reformasi berlandasakan kepercayaan teori sains dan pendidikan secara langsung mencabar atau menentang kepercayaan agama dan juga tradisi. Mereka mengamalkan pemikiran saintific, skeptelisim dan juga pemikiran intelektual.

Penubuhan Illuminati

Semakin hari pengikut reformasi age of enlightment ini ini semakin bertambah, dan pada tahun 1776, seorang ahli filosofi berbangsa jerman, bernama johan adam weishaupt menubuhkan sebauh organisasi rahsia di negeri Bavaria, jerman dan menamakan pertubuhan ini sebagai The Order of the illuminati.

Pada asalnya pertubuhan ini tidak diendahkan kerana ornang ramai menyangka yang mereka hanyalah pertubuhan yang biasa, tidak sehingga pada tahun 1785 pertubuhan ini ditindas dan diharamkan oleh pemerintah Bavaria iaitu Charles theodeore. Pengharaman ini dilakukan kerana kerajaan monarki Bavaria pada waktu itu bimbang yang pertubuhan ini akan menjatuhkan system monarki mereka dan juga dikhuatiri kan mencabar kuasa gereja katolik pada waktu tersebut.

Konspirasi Mengawal dunia

Walaupun telah ditentang dan diharamkan pada tahun 1975, ramai yang masih menganggap kumpulan ini masih lagi wujud sehingga hari ini. Antara penulisan awal yang mendedahkan illuminati kepada dunia ialah buku Proff of a conspiracy ditulis oleh John Robinson A M pada tahun 1978.  Ini adalah perkara yang paling menakutkan tentang illuminati, ada yang percaya ini cumalah konspirasi theory dan ada yang benar2 percaya kumpulan ini sedang merancang untuk mengawal dunia. Bermula dari perancangan2 yang mengubah sejarah dunia seperti revolusi perancis, pembunuhan john f kennedy, serangan 9/11, pergolakan di timur tengah dan semua ini adalah untuk melaksanakan agenda mereka iaitu agenda New World Order

New World Order

Ataupun dikenali secara ringkasnya sebagai NOW. Ini adalah sebuah rancangan yang dirancang oleh Illuminati untuk mewujudkan 1 kerajaan yang akan memerintah seluruh dunia, bermaksud semua Negara akan patuh kepada satu badan kerajaan sahaja. Dan golongan2 elit illuminati yang akan menjadi pegawai2 tertinggi kerajaan tersebut. Dengan erti kata lain mereka akan mengawal dunia dan mewujudkan kerajaan totalirian. Tapi kenapa ini objektif mereka?

Objektif Utama Illuminati

Banyak lagi kumpulan2 rahsia yang lain seperti freemason, skull and bones dan Zionism walaupun mereka ini dari kumpulan yang berbeza tetapi mereka berkongsi satu persamaan yang menakutkan. Dimana mereka semua dikatakan, menyembah saitan. Ini boleh dibuktikan oleh symbol yang sering digunakan, simbol2 ini sering digunakan di dalam ritual sihir dan simbol2 ini seperti pentagram, tiga segi, symbol mata ada di sekeliling kita khususnya di industry hiburan.

Kisah sihir ini pula diceritakan di dalam al quran surah Baqarah ayat 102, yang mungkin akan kita rungkaikan di episode yang lain.

Berbalik kepda illuminati, mereka sedang menunggu kedatangan dajjal yang mereka percaya adalah tuhan mereka yang sebenar, itulah sebab kenapa mereka mahu mengawal dunia sebagai persediaan untuk dajjal suatu hari nanti.

Itu dia sedikit penjelasan tentang sejarah, matlamat dan apa yang kumpulan rahsia illuminati sedang lakukan. Seperti yang saya cakap di awal video ini, ada yang percaya ini hanya sebagai satu konspirasi ada yang percaya ini adalah perkara yang benar. Bukan saya di sini untuk memanipulasi anda untuk percaya dengan sesuatu benda, saya di sini hanya menyampaikan maklumat, terpulang kepada cara penerimaan anda, jalankan penyelidikan anda sendiri,.

What do you think?

5 points
Upvote Downvote

Written by admin

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Junko Furuta – 44 Hari Di Neraka

SENARAI SEBENAR INDIVIDU TERKAYA DI DUNIA