in

TADI SIAPA ?

Nama aku hafiz.. Aku dulu pelajar berasrama penuh..dekat sebuah sekolah agama dekat sarawak ni.. Pelbagai cabaran yg aku tempuhi dekat sekolah ni..kenangan pun banyak juga ah..al maklum lah pelajar 1990 an ni kan.. Buli waktu tu mmng ada ibarat adik hormat abg2 sbb senior nak junior hormat diorang.hehe..aku ada dua kisah seram kat sekolah ni..hmm.. Awal2 aku ada dengar jugak kisah urban lagend seram kat sorng senior ni..tp aku tak percaya sangat lah bende tu wujud kat sekolah ni…sampai aku sendiri yg tengok bende tu…..

TAPAK KAKI

Aku ni budak daerah lain..kira budak jauh ah dengan sekolah tu..aku masuk sekolah ni sebb mak bpak aku nak aku jd budak soleh..skolah agama kn..hahaha..al maklum lah budak jauh ni jarang balik..budak daerah ni..dua minggu sekali dah boleh balik dah..bosan lak..hehe..jadi setiap blok warden ada bagi tv ..tv tu pun channel dia setakat 1 2 3 jer lah..

Malam tu..budak daerah ni semua balik..kecuali budak jauh cam kitorang lah..jd mlm2 kami free ah tngok tv…mlm tu kami gelak sangat..lepas dah abis kul 12 diam2 sorang2 dah tidur kat bilik tv..aku pun naik dorm ah..tiba2 ada mcm bunyi tapak kaki ikut aku..aku ingat ada org mainkan aku..jd aku lari menuju arah tapak kaki tu..kot2 ada org..rupanya..takder org..aku naik lagi..bende tu ikut lagi..kali kedua aku sergah..pun sama..last2 aku tak peduli sebab aku tau bende tu bukan manusia..esuk aku tnya kwn aku yg lain..diorang pun pernah kene gak..

2 Bukan kau kah tadi ?

Aku ada kwn rapat nama afiq ..aku nak ringkas ah..sebb patah perkataan tak banyak..kwn aku tu kira rapat ah..dia yg teman aku kencing wktu mlm..mlm tu kabus mlm lebat wei..aku terbangun nak terkencing..aku mintak teman afiq ..aku tampar muka dia supaya bngun..pastu dia ckp okay2..pastu depan pintu ada lah org ikut aku dri blakang.. Org tu afiq..dia ikut aku trun g tandas..pastu aku ckp..ko tunggu eh..aku kencing dlu…dia tak bunyi..tapi angguk..lepas aku kncing aku tnya..ko tak kncing eh..dia geleng sambil senyum…aku pun heran ngn mamat ni..mlm2 senyum lain macam..

Pastu aku naik ngan dia..tau2 aku tngok afik masih atas katil..esuknya aku tnya dia ckp dia tk bngun ikut aku..dia ngantuk sngat..aku suruh dia bersumpah dia betul2 atau tidak..dia nafikan dia teman aku..tp ¬†aku pun tau budak bkn jenis bergurau..jadi semalam ? Aku kencing sama siapa weh ?? Dia ckp..entah..kami pun dua2 dah seram sejuk..hmmm..btw tandas tu dekat ngan pagar yg aku nampak pochong real..depan2..buruk muka dia weii..tu bukan budak ..aku tau beza pochong real ngan buat2…sbb ni kali ke 2 aku pernah nampak bende tu

Lg pun..wktu tu aku dngn plajar daerah jauh jer yg tnggal..semua dlm satu dorm..klau pun ada org yg gila nak jd pochong malam..mnng tkder ah..sebb pagar tu..tk pernah ada plajar melintas..

Sekian

Kisah ini dikongsikan oleh ‘Hafiz Madlips’ terus kepada website Kupi Kupi GO, kalau anda mempunyai kisah seram anda sendiri bolehlah menghantar kisah tersebut kepada kami di

>>> SINI <<<

What do you think?

2 points
Upvote Downvote

Written by HAFIZ MADLIPS

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Comments

0 comments

Rumah berhantu di jalan nalapak ranau sabah

Roh seorang kanak-kanak wanita